RSS

Cum să alegi storcătorul de fructe pentru bucătăria ta

Electric sau mecanic, simplu sau complex, un storcător de fructe este un accesoriu necesar în orice bucătărie.

De la simpla zeama de lămâie până la cocktailurile de fructe , storcătorul de fructe te ajută să obţii cât mai mult din valoarea nutritivă a fructelor. Cele mai performante dintre acestea sunt capabile să stoarcă un fruct de întreaga lui zeamă, pentru a rămâne doar coaja uscată. Care sunt însă avantajele concrete ale unui astfel de aparat?

                

1 Suc din fructe şi legume variate

Principalul avantaj al unui  storcător de fructe constă în faptul că poţi să transformi orice fruct în suc proaspăt şi natural 100%. Un storcător performant transforma 1 kg de mere în aproximativ 500 ml de suc.

2 Acţionarea rapidă a storcătorului de fructe

Un alt avantaj este legat de timpul scurt de care ai nevoie pentru a obţine sucul. În câteva secunde poţi transforma un fruct sau o legumă tare într-un suc fin şi natural. În cazul unui storcător profesional, graţie motorului performant se poate stoarce o cantitate apreciabilă de legume sau fructe fără ca aparatul să se supraîncălzească şi fără ca recipientul să se umple cu pulpa de fruct.

3 Sucul rezultat

Sucul rezultat este unul proaspăt, natural şi fin, datorită filtrului din centrifugă.

                 

4 Varietatea tipurilor de storcătoare de fructe

Stilul de viaţă şi nevoile utilizatorilor nu vor fi niciodată identice. Tocmai de aceea pe piaţa există o gamă diversificată de storcătoare de fructe, de la celemecanice la cele electrice. Unele dintre cele mai complexe storcătoare sunt disponibile în seturi cu alte aparate: blender, mixer etc. De exemplu, poţi avea un set la 130 lei cu storcător de fructe, mixer pentru prelucrarea legumelor şi fructelor, maşina de măcinat pentru cafea şi piper, tocător pentru nuci.

5 Funcţii şi facilităţi ale storcătoarelor de fructe

Un aparat de stors fructele este dotat cu sisteme de siguranţă precum cel anti alunecare, sistemul anti stropire sau deconectarea automată de siguranţă. Recipientul de colectare a sucului are o capacitate de peste 1 litru şi este dotat cu separator de spumă. Un alt aspect important îl reprezintă funcţia easly clean, care permite curăţarea rapidă a aparatului.

       

6 Depozitare pentru storcătoarele de fructe

Pentru a facilita depozitarea în bucătărie, cele mai moderne storcătoare de fructe au forme ergonomice. Cu toate acestea, cele electrice rămân aparate destul de mari, care necesită spaţiu în bucătărie. De asemenea, pentru a economisi spaţiu, unele dintre ele pot să aibă un compartiment de stocare a cablului.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: