RSS

5 obiceiuri simple şi de durată care te întineresc cu 10 ani

Dacă îţi doreşti ca timpul să nu-şi pună o amprentă puternică asupra corpului tău, celebrul Dr. Oz îţi recomandă să ţii cont de câteva obiceiuri simple, dar necesare dacă vrei să nu îţi arăţi vârsta şi să fii mereu în formă!

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea nu mai este atât de fermă, sistemul digestiv nu mai funcţionează la fel şi încep să apară diverse probleme de sănătate şi dureri care constituie un semn că organismul are nevoie de ajutorul tău.

La 20 de ani, poţi să mănânci fără măsură şi la orice oră, poţi să pierzi nopţile fără să te simţi sfârşită în următoarea zi şi nu acorzi nicio atenţie sănătăţii. Dar, odată cu trecerea anilor începi să simţi când ceva nu mai funcţionează la fel de bine şi tocmai acesta este momentul pe care nu trebuie să-l ratezi, ci să acţionezi.

Aşa cum susţin toţi medicii, este mult mai bine să previi decât să tratezi, prin urmare dacă ţii cont de câteva reguli de bază şi ai grijă de organismul tău, acesta te va răsplăti mai târziu. Iată care sunt sugestiile celebrului Dr. Oz atunci când vine vorba despre tinereţe fără bătrâneţe!

1. Nu uita să faci mişcare în fiecare zi!

Nu lăsa comoditatea să stea în calea mobilităţii tale! Chiar dacă nu mergi în fiecare zi la sală sau nu alergi kilomentri întregi este binevenit orice tip de exerciţiu fizic sau activitate care îţi pune sângele în mişcare. Aşadar nu ezita să faci plimbări lungi, yoga, pilates, aerobic, înot, jogging sau cursuri de dans. Orice mişcare este importantă pentru corpul tău, deoarece îl va ajuta să-şi păstreze mobilitatea şi să ţină la distannţă durerea.

2. Mare atenţie la ceea ce mănânci!

Propuneţi ca în fiecare zi să consumi alimente în stare crudă: fructe şi legume proaspete. Ca organismul să funcţioneze la capacitate maximă şi să eviţi problemele de digestie trebuie să incluzi în meniul tău zilnic fructe şi legume proaspete şi în culori cât mai diverse. Nu uita nici de legumele cu frunze verzi care abundă în clorofilă şi îţi curăţă sângele, favorizând eliminarea toxinelor din corp.

3. Limitează consumul de alcool!

Consumul moderat de alcool îţi va întineri arterele cu 3 ani, susţine Dr. Oz, dar tot el avertizează că nu sunt recomande băuturile alcoolice în cazul femeilor cu istoric de cancer mamar în familie. De asemenea, dacă în familia ta au existat antecendente legate de dependenţa de alcool ar fi de preferat să eviţi consumul acestor băuturi.

4. Nu fuma şi nu petrece mult timp într-un mediu în care se fumează!

Fumul de ţigară are un efect devastator atât asupra sănătăţii interne, cât şi asupra aspectului pielii. Pe măsură ce îmbătrâneşti, pielea îşi pierde elasticitatea, însă trebuie să ştii că fumând vei accelera foarte mult acest proces.

5. Periajul uscat al pielii

Acest obicei acţionează asupra sistemului limfatic, ajutându-l să elimine toxinele din corp, după cum explică medicul Robert Morse în cartea sa „Să trăim sănătos fără toxine”. Ai nevoie de o perie din fibră vegetală şi cu o coadă mai lungă pentru a-ţi uşura munca. Specialistul recomandă să începi periajul pielii dinspre extremităţi înspre zona centrală a corpului şi să recurgi la acest obicei înainte de a intra la duş. Celulele moarte de la suprafaţa pielii sunt îndepărtate, iar crema pe care o vei folosi pentru hidratare va fi complet absorbită în piele.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: