RSS

Ingrijirea tenului uscat

Tenul uscat necesita ingrijire suplimentara, intrucat este predispus la aparitia ridurilor si liniilor fine. Acest lucru este valabil mai ales in lunile de iarna cand devine mai uscat, poate exista senzatie de tensiune sau se poate exfolia.


Exista cateva masuri care amelioreaza senzatia de uscaciune, mentin tenul suplu si, in acelasi timp, lupta impotriva imbatranirii premature.

1.Intotdeauna sa va curatati tenul cu un produs de curatare bland, fara sapun. Sa nu folositi niciodata sapun intrucat acestea indeparteaza secretia naturala de sebum.

2.Folositi intotdeauna o crema hidratanta pe parcursul zilei. Aplicati crema la nivelul fetei prin miscari usoare, circulare. A nu se agresa sau trage de tegumente.

3.Puteti sa folositi o crema de noapte inainte de culcare. Este recomandat sa folositi creme pe baza de alfa-hidroxi acizi (sau AHA, intrucat sunt cele mai cunoscute). AHA sunt derivati din lapte, fructe si trestie de zahar. Acesti acizi exfoliaza usor straturile superficiale, uscate ale tegumentului si in acelasi timp hidrateaza noile straturi descoperite. Ele au efecte benefice asupra tenului mat, uscat si exfoliat, conferind tenului un aspect stralucitor.
4.Atat AHA cat si vitamina C ajuta in reducerea liniilor fine si a altor semne de imbatranire. Astfel, poti obtine un rezultat rapid prin folosirea pe parcursul zilei a unei creme hidratante sau ce contine vitamina C si a unei creme pe baza de AHA pe perioada noptii. Majoritatea marcilor cunoscute au creme hidratante si care contin produsii amintiti mai sus.

5.Daca ai tenul uscat care are tendinta de a se exfolia, este rosu si prezinta niste placi pruriginoase care formeaza cruste, se recomanda consult medical pentru a exclude eczema. Eczema, denumita si dermatita atopica, este considerata o afectiune ereditara care apare pe tot parcursul anului. Alte cauze de eczema pot fi materialele ca lana, unele produse de ingrijire a tenului sau detergentii. Medicul ar putea prescrie o crema pentru ameliorarea rosetii si iritatiei. Folosirea materialelor neiritante de tipul bumbacului ajuta in evitarea eruptiilor.

6.Multe persoane sufera din cauza tegumentelor uscate in timpul anotimpului rece. Daca vremea in lunile de iarna este mai uscata si are tendinta de a-ti deshidrata tegumentul, se recomanda folosirea unei creme hidratante, ce mentine tenul suplu si hidratat.

Remedii de ingrijire la domiciliu a tenului uscat 

1.Amestecati 1 masura de apa de trandafir cu 1 masura de miere si aplicati usor pe fata. Se va lasa sa actioneze aproximativ 15-20 de minute, dupa care se va spala cu apa calduta. Mierea hidrateaza si catifeleaza tenul uscat si este suficient de blanda pentru a se folosi zilnic.

2.Masajul regulat al fetei cu ulei de migdale si de masline ajuta de minune tenul uscat.

3.Luati un sfert dintr-o para. Indepartati coaja si o razuiti. Raciti-o intr-un frigider. Aplicati-o pe piele si lasati sa actioneze timp de 15 minute. Spalati apoi cu apa rece. Perele ajuta la catifelarea tenului uscat si ii confera un aspect stralucitor.

4.Luati o masura de crema. Amestecati-o pana devine o pasta neteda. Aplicati-o pe fata si gat inainte de baie. Cremele ajuta la indepartarea bronzului si confera pielii un aspect suplu si matasos.

 

Lasă un comentariu