RSS

Totul despre conceptul de viata sanatoasa

08 nov.

Conceptul de viata sanatoasa a devenit aproape un cliseu.

Pentru ca o viata fara stres, fara termene limita, tensiuni si relatii incordate pare una ideala, pe care multi si-o imagineaza, dar putini o traiesc.In realitate, viata sanatoasa este suma a 12 lucruri pe care trebuie sa le faci tu pentru tine. Fara un efort major, fara un consum de energie suplimentar. Simpla intelegere a concepului va conduce la schimbarea stilului tau de viata catre unul ingrijit.

.

.Responsabilitatea si iubirea pot fi incluse in aceeasi categorie, pentru ca, la un moment dat, ele sunt implicite. Responsabilitatea se refera la descoperirea nevoilor tale, exprimarea sentimentelor si lucrurilor pe care ti le doresti si realizarea de planuri pentru indeplinirea lor.

.

Iubirea in acest context se refera la ceea ce simti pentru cei din jur, sentiment care te transforma pe tine, ca individ. Ea se refera la prietenie, familie, partener si la legaturile care trebuie pastrate si intretinute.

.

O viata sanatoasa inseamna un organism tonic, energic, pregatit in fiecare clipa de schimbari si planuri. Tocmai de aceea, respiratia joaca un rol foarte important in redarea energiei oricarei persoane. O respiratie corecta semnifica o vascularizare corespunzatoare, deci nu uita de exercitiile tale de respiratie de fiecare dimineata.

.

Simturile sunt vitale pentru o viata sanatoasa. A simti toate schimbarile din jur, a reactiona in functie de ele inseamna de fapt sa te integrezi intr-un mediu in care sa te simti bine. Nu renunta la a-i mai simti pe cei de langa tine, pentru ca, prin ei, tu poti avea mai multa incredere in tine, iti poti exersa generozitatea si prietenia.

.

Cea mai concreta masura a unei vieti sanatoase este schimbarea regimului alimentar in unul echilibrat, care sa asigure necesarul de vitamine,proteine si minerale de fiecare zi.

.

Sfatul medicului nutritionist este absolut necesar in astfel de cazuri. Principiile generale ale unei alimentatii sanatoase sunt respectarea celor trei mese zilnice, consumarea unui mic dejun consistent, bogat in vitamine, un dejun care asigura necesarul de minerale si o cina usoara, pentru a te putea odihni corespunzator.

.

Miscarea este o alta masura absolut necesara pentru o viata sanatoasa. Sedentarismul este un inamic de temut al sanatatii tale, deci poti lasa masina acasa un timp pentru a merge pe jos la serviciu. Plimbarea de dimineata este tonicul perfect, iar cea de seara te va ajuta sa te odihnesti mai bine.

.

O minte sanatoasa intr-un trup sanatos nu este un simplu cliseu. Pentru un echilibru general bun, exerseaza-ti memoria in fiecare zi, invata lucruri noi in permanenta si fii liber in gandire.

.

Joaca nu este o activitate numai pentru cei mici. Ea capata valente diferite in functie de varsta, deci nu renunta niciodata la micile farse, surprizele pentru cei dragi, joaca permanenta.

.

Creativitatea si imaginatia vor fi pe deplin exersate si iti vor placea micile jocuri cu prietenii, cei dragi sau chiar cu superiorii tai, carora le poti castiga increderea in acest fel.

.

Comunicarea cu ei va fi inlesnita si vei socializa in orice mediu, cu oricine. Nu ezita sa spui ceea ce simti si sa iti arati sentimentele, indiferent de natura lor. O buna comunicare inseamna de fapt o buna socializare, deci fa-ti noi prieteni printr-un dialog permanent cu ei.

.

Nu uita insa ca intimitatea asigura bogatia afectiva a unei persoane. O deschidere completa fata de cei din jur iti poate dauna, deci pastreaza cateva secrete si pentru tine. Micile tale planuri, stiute numai de tine, te vor ambitiona sa le indeplinesti rapid si vei fi un om activ, responsabil, cu planuri si scopuri precise.

.

Conceptul de viata sanatoasa nu semnifica numai o alimentatie si un regim de miscare corespunzator. Este un intreg format din tot ce inseamna fiinta umana, pe care il vei folosi in avantajul tau, pentru a avea o viata asa cum ti-ai dorit-o. Cu idealuri, planuri, realizari si un mediu social in care sa-ti reincarci bateriile in fiecare zi.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 8 noiembrie 2012 în Fructe

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: