RSS

Stresul

Dr. Oz: 5 superalimente care te ajuta sa faci fata stresului

.

Stresul creste tensiunea arteriala, cauzeaza probleme cu stomacul, te împiedica sa ai un somn odihnitor si lista problemelor poate sa continue. Afla de la celebrul Dr. Oz ce alimente te fac mai rezistenta la stres!

.

.

1. Batoanele cu seminte de cânepa sau in

.

.

Ca sa eviti poftele culinare care la unele persoane sunt intensificate în perioadele stresante, alege un baton energizant cu proteine din plante, cum ar fi semintele de in sau de cânepa. Poti sa le faci acasa amestecând aceste ingrediente împreuna cu alte fructe proaspete sau uscate si sa le pui la cuptor sau la deshidrator. De asemenea, poti sa folosesti semintele de cânepa sau in pentru sucuri cremoase realizate cu lapte vegetal, banana si scortisoara sau alte arome preferate. Nici sucurile verzi (apa, spanac proaspat sau congelat, frunze de patrunjel, mar sau banana) nu trebuie sa le eviti, deoarece au proprietatea de a întari organismul.

.

.

2. Semintele de floarea soarelui crude

.

.

Extrem de bogate în vitaminele E, D, B1, B3, B5, B6, acid folic, în minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, fier, cupru, calciu si fosfor, în fitosteroli (care reduc nivelul de colesterol în sânge), în fibre, proteine si grasimi sanatoase, semintele de floarea-soarelului reprezinta o adevarata sursa de sanatate si un excelent energizant.

.

.
3. Migdalele si nucile

.

.

Sunt foarte bogate în fier, potasiu si magneziu care cresc rezistenta organismului la stres. Un nivel scazut al magneziului poate sa-ti accentueze starile de anxietate si sa-ti afecteze somnul.

.

.
4. Legumele si fructele de culoarea prunelor

.

.

Dr. Oz recomanda sa incluzi la fiecare masa legume si fructe de culoarea prunelor, cum ar fi vinetele, varza rosie sau cartofii rosii, deoarece toate aceste produse scad nivelul colesterolului rau si reduc stresul.

.

.
5. Caisele uscate

.

.

Sunt bogate în magneziu, un mineral care ajuta organismul sa lupte cu stresul, oboseala si anxietatea. Caisele uscate au si multa vitamina C si fibre

 

Lasă un comentariu